Wat kan en niet kan

Bij elkaar zijn maar wel met anderhalve meter afstand? ZeeVELD is er klaar voor. We waren er zelfs al zo vroeg bij dat we de horeca vakpers haalden.  En verhuurplatform Groepen.nl maakte er dit filmpje over. 

 • Overal is het zitmeubilair anderhalve meter uit elkaar geplaatst; 
 • Op de eettafels geven stickers aan waar je kunt gaan zitten om anderhalve meter afstand van een ander te bewaren;
  • refter: 6 zitplaatsen aan tafel
  • serre: 6 zitplaatsen aan tafel
  • koffiekeuken: 2 zitplaatsen aan tafel
  • ad hoc zijn ook in de kapel zitplaatsen aan tafel te realiseren; in een carre zouden daar 24 gasten op 1,5 meter afstand van elkaar aan tafel kunnen zitten.    
 • Waar je maar kijkt staan flesjes met alcoholhoudende gel om ook tussentijds je handen te kunnen schoonmaken;
 • Speciaal voor familie- en vriendengroepen is het sanitair genummerd: zelfde huishouden, zelfde sanitair;  
 • Contactloos aankomen en verblijven: voor aankomst krijg je een video toegestuurd die je laat zien waar je de sleutel vindt, hoe je de haard aansteekt, waar het afval heengaat... allemaal informatie die je anders van de beheerder zou horen.  Zo kan deze helemaal buiten beeld blijven.  
 • Kom je met minder dan 13 gasten? Informeer naar onze gereduceerde tarieven voor kleinere groepen.  

Stand van zaken: 

 • Tot 1 juni zijn samenkomsten verboden en ontvangen wij geen groepen.
 • Vooruitzicht per 1 juni: tot 1 juli ontvangen wij groepen van maximaal negen huishoudens. Ieder huishouden heeft dan eigen sanitair. Gegeven deze maximaal negen huishoudens mag het totaal aantal gasten niet hoger zijn dan 15. Zo kan men 1,5 meter afstand behouden. 
 • Vanaf 1 juli ontvangen wij niet meer dan 15 huishoudens. Sowieso mogen dat niet meer dan 30 gasten zijn. Hoeveel het er wel zijn hangt af van het aantal huishoudens. Onderling moeten deze ten opzichte van elkaar 1,5 meter afstand kunnen - en willen! - bewaren. Enig sanitair wordt gedeeld. 

Tegen deze achtergrond: oordeel zelf of dit heerlijke huis ook in deze bijzondere tijden bij jullie past. Houd er sowieso rekening mee dat

 1. iedereen die meekomt gezond is, en
 2. het voor gasten uit de risicogroep verstandig kan zijn thuis te blijven.

Uitgangspunt: aantal kamers en beschikbaar sanitair
Er zijn 15 slaapkamers. Vijf daarvan hebben eigen sanitair, in de gangen zijn nog eens vier douche/wc combinaties. Je ziet het hier beschreven. Dit maakt verblijf mogelijk voor groepen van

 • tot en met negen personen of huishoudens die ieder een een eigen kamer en eigen sanitair willen (tot 1 juli)
  Dat 'eigen' sanitair is dan op de eigen kamer (voor vijf personen) of in de gang (voor de overige vier). Met anderhalve meter afstand makkelijk zitten, aan tafel zitten, vergaderen of mediteren in de kapel: het kan.  
   
 • tot en met 15 personen die ieder een eigen kamer willen (na 1 juli)
  Vijf van hen hebben eigen sanitair op de kamer, de overige negen delen vier wc/douche combinaties. We raden aan dit zo te organiseren dat dezelfde gasten, hetzelfde sanitair (op de gang) gebruiken. Kom met niet meer dan 15 individuele gasten en met anderhalve meter afstand makkelijk zitten, aan tafel zitten, vergaderen of mediteren in de kapel: het kan. In theorie kun je dit aantal oprekken tot 25 als er bijvoorbeeld vijf huishoudens van twee personen bij zouden zitten.  Hoe dan ook: zolang we 1,5 meter afstand moeten bewaren is 25 het maximale aantal aanwezigen dat de kapel kan bergen.
    
 • 15 of meer personen (na 1 juli)
  Nu wordt het passen en meten. Met hoeveel mensen kun je komen? Dat hangt ervan af. Hoeveel afzonderlijke huishoudens maken deel uit van jullie groep? Huishoudens hoeven onderling immers geen anderhalve meter afstand te bewaren. En ook kunnen zij eenzelfde wc en douche delen. Tot 1 juli zijn dan maximaal 9 huishoudens toegestaan. Na 1 juli zouden dat er meer kunnen zijn. Evenwel geldt dan nog steeds de 1,5 meter regel. NB: Om een gescheiden gebruik van het sanitair mogelijk te maken hebben we onze vier douche/wc combinaties op de gang een nummer gegeven: nummer 1 alleen te gebruiken door 'huishouden 1', nummer 2 alleen bestemd voor 'huishouden 2', 'huishouden 3'... etc. De overige 5 douche/wc combi's zijn gekoppeld aan slaapkamers voor 1, 2 of 3 personen.  In de kapel kunnen maximaal 25 personen bijeenzijn en ook nog 1,5 meter afstand bewaren.    

Vragen? Neem vooral contact met ons op. Samen bekijken we dan wat mogelijk en verstandig is.  

Lees hier de Noodverordening van 11 mei van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord: het is verboden om samenkomsten te laten plaatsvinden, te (laten) organiseren of te laten ontstaan, dan wel aan dergelijke samenkomsten deel te nemen

serre anderhalve meter
 
tafelserreanderhalvemeter
 
Doortrekken
anderhalve meter refter
gelflesje
sanitairnummers