Groen, groen en nog eens: groen ZeeVELD wordt omringd door een aantal tuinen, grenzend aan weilanden en bos. Vanuit de serre loopt u er zo in. Het vele groen geeft u het gevoel even helemaal weg te zijn uit de drukte van alle dag. In de binnentuin, grenzend aan de eetkamer en keuken, een schelpenterras. Hier vindt u drie lange eettafels met banken waaraan tot 27 man kunnen zitten. Ook wat strandstoelen staan tot uw beschikking.

Groen, groen en nog eens: groen
ZeeVELD wordt omringd door een aantal tuinen, grenzend aan weilanden en bos. Vanuit de serre loopt u er zo in. Het vele groen geeft u het gevoel even helemaal weg te zijn uit de drukte van alle dag. In de binnentuin, grenzend aan de eetkamer en keuken, een schelpenterras. Hier vindt u drie lange eettafels met banken waaraan tot 27 man kunnen zitten. Ook wat strandstoelen staan tot uw beschikking.

Natuurwaarden
In 2006 werden werden de tuinen opnieuw ingericht. Met hogere natuurwaarden en in een toenemende mate ‘streek eigen’ karakter als gevolg. Een grote paddenpoel domineert sindsdien de binnentuin. Het gras wordt maximaal een keer per jaar gemaaid en direct afgevoerd. Langzaam komt zo een proces van grondverarming tot stand, voorwaarde voor een grotere rijkdom aan soorten. In 2015 werd opnieuw flink ingegrepen, nu om wat extra hoogteverschillen in het landschap aan te brengen en daarmee wat meer levendigheid en dynamiek.

Muziek
Beluister hier de broers Jussen in Ravel’s Le Jardin feerique.

On park

More Buiten

Sport en spel: speelveld

Direct tegenover de poort van Zeeveld ligt een groot speelveld. Hockey, voetbal, badminton, volleybal etc.: de tuinen van Zeeveld zijn er te kwetsbaar voor, maar hier is alle ruimte. Graag wel even melden als u hier een echt ‘event’ organiseert. Wij kunnen dit dan tijdig doorgeven aan de boswachters van terrein- en natuurbeheerder PWN.
Sport en spel: speelveld
Sport en spel: speelveld

Zee, strand, duin en bos

Het Noordhollands Duinreservaat is zo’n 5.300 hectare groot en daarmee een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied is 20 kilometer lang, gemiddeld 2,5 km breed en strekt zich uit van het dorp Wijk aan Zee tot aan de Schoorlse Duinen. Elke kilometer in het gebied is weer anders, met specifieke planten- en diersoorten. Net als veel andere duingebieden in Nederland werd het Noordhollands Duinreservaat in het verleden intensief gebruikt voor waterwinning, jacht, hakhout en het verbouwen van groenten. Sporen uit dit verleden zijn nog steeds zichtbaar en zorgen voor een enorme rijkdom aan natuurwaarden.
Zee, strand, duin en bos
Zee, strand, duin en bos
Zee, strand, duin en bos
Zee, strand, duin en bos