Een van de populairste verblijfruimtes. Met plekken om hoog en laag te zitten, een collectie oude luidklokken, planten en bomen, in de zomer zelfs druiven en vijgen en volop licht, want: gelegen op het zuiden, direct aan de binnentuin. En het moet buiten wel heel koud zijn wil de houtkachel (met een vermogen van 12 kw) het hier niet behaaglijk krijgen.

Klokkenserre
 
Serre met bar
 
Klokdetail
Met kachel en houtopslag
 
Glasinlood enklok
 
Klokkenserre
Klokkenserre
 
serre
 
Klokkenserre
On park

More Binnen

Muziek- of Zitkamer

Direct achter de voordeur vindt u de comfortabel ingerichte Muziek- of Zitkamer, met balkenplafond, potkachel en antieke boekenkast. Hier staat ook een piano. Afhankelijk van de inrichting biedt deze ruimte plaats aan acht tot twaalf personen.
Muziek- of Zitkamer
Muziek- of Zitkamer

Refter

Wat in de meeste huizen de eetkamer heet, noemen we in ZeeVELD ‘de refter’. Een verwijzing naar de doelstelling van het huis. Deze sfeervolle ruimte is via een open doorgang direct verbonden met de keuken. Onder het oude balkenplafond vindt u hier een lange kloostertafel geflankeerd door kerkbanken. Deze kamer ligt op het zuiden. U kijkt uit over de tuin.
Refter
Refter

Keuken

ZeeVELD beschikt over een uiterst functionele en zeer goed geoutilleerde keuken met drie ijskasten, vrieskast, twee afwasmachines, een zes-pits gasfornuis met grote en kleine oven, en een au bain marie. Potten en pannen, servies en bestek, het is alles in ruime hoeveelheden aanwezig, berekend op grote groepen en toegankelijk opgesteld, wat vinden en opruimen makkelijk maakt. Zelfs aan champagnekoelers is gedacht. Ook in een snel doorlopende koffiemachine is voorzien, de bijpassende filters inbegrepen.
Keuken
Keuken

Kapel

De grootste ruimte van het huis, 95 m² groot , noemen we de kapel. Heel bijzonder is dat wat ooit de ‘Deel’ was van de voormalige duinboerderij, hier nog helemaal in zijn oorspronkelijke vorm zichtbaar is: die van een ‘dubbel vierkant’. In vrijwel geen enkele stolpboerderij is deze bouwvorm nog in z’n volle glorie, dat is: in alle leegte, te zien.
Kapel
Kapel

Groene- of Tuinkamer

Direct verbonden met de refter is een intieme tuinkamer met balkenplafond, oude bedstede-deuren en zicht op de binnentuin; geschikt voor vier tot zeven personen. Ligging op het zuiden. U vindt hier ook een televisie met ingebouwde DVD speler.
Groene- of Tuinkamer
Groene- of Tuinkamer

Bestuurskamer

In overleg kan de bestuurskamer van Stichting Jan XVII worden bijgehuurd. Rond de grote vergadertafel staan acht stoelen. Ook in deze kamer: een projectiescherm. De kamer ligt op mezzanine niveau en kijkt uit over klokkenserre en tuinen.
Bestuurskamer
Bestuurskamer

Voor staf of therapie

In overleg kan nog eens een extra zitkamer worden bijgehuurd. Bijvoorbeeld om te dienen als ‘eigen’ stafkamer van de organisatie van uw training of cursus. Of als massagekamer. De zitgroep – bankje, tafel, twee fauteuils – kunt u naar eigen inzicht herschikken.
Voor staf of therapie
Voor staf of therapie
Voor staf of therapie
Voor staf of therapie